Duurzame woningen

In Het Oude Raadhuys worden de woningen uitgerust met een duurzaam comfortsysteem

De woningen in Het Oude Raadhuys worden uitgerust met een comfortsysteem dat op een duurzame manier energie opwekt om de woningen te verwarmen of te koelen. Omdat de woningen zeer goed geïsoleerd zijn, is maar weinig extra energie nodig om deze te verwarmen. De energiewinning voor het verwarmen of koelen van uw woning is daarom kostenbesparend en comfortabel.

Uitstekende energieprestatie met een warmtepomp
Voor het verwarmen van, wellicht uw toekomstige, woning en de warmwatervoorziening maakt u gebruik van warmte uit de bodem. Hiervoor zijn de woningen aangesloten op een gesloten buizensysteem in de grond dat warmte en koude uit de bodem haalt en in de woning afgeeft. Het systeem blijft zelfs werken bij een buitentemperatuur van -20°C. Omdat de bodem zomers relatief koel is, kan het systeem ook worden ingezet om de woning enkele graden te koelen. Door deze manier van verwarmen en koelen is geen gasaansluiting meer nodig. Uw woonlasten worden hierdoor minder afhankelijk van de steeds stijgende olie- en gasprijzen. Koken doet u uiteraard elektrisch, want de woningen worden gasloos gebouwd!

Schoon en energiezuinig ventilatiesysteem
Het ventileren van uw woning is zeer belangrijk, zeker omdat deze goed geïsoleerd is. Voor een gezond binnenklimaat zijn de woningen uitgerust met een energiezuinig ventilatiesysteem. Dit ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt ervoor dat ‘gebruikte’ lucht uit keuken, badkamer, toilet en opstelplaats van de wasmachine op zolder wordt afgevoerd en dat verse lucht in slaapkamers en woonkamer wordt toegevoerd.
Deze vers toegevoerde lucht gaat via de deurspleten en/of ventilatieroosters in de deuren naar de keuken, de badkamer en het toilet, waardoor het systeem in balans is. Bijkomend voordeel is dat de warmte uit de afgezogen ruimtes wordt gebruikt om de koude verse buitenlucht voor te verwarmen. Op deze manier gaat er geen warmte verloren.
Ventilatie met warmteterugwinning is goed voor uw portemonnee, het comfort én uw gezondheid!

Opwekken van elektra middels zonnepanelen
Op uw dak zijn zonnepanelen geplaatst. Een zogeheten omvormer zet het zonlicht om in bruikbare energie. Hierdoor spaart u niet alleen het milieu maar heeft u ook minder elektriciteit nodig van uw energieleverancier. Indien de zonnepanelen stroom leveren en er in uw woning elektrische apparaten actief zijn, dan zullen deze de zonnestroom gebruiken. Indien er geen apparaten actief zijn of wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan gevraagd, zal het overschot terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet.

Huur of koop met 100% duurzame zekerheid
Bij de aankoop van een Het Oude Raadhuys woning heeft u de mogelijkheid de duurzame installatie aan te schaffen, maar eventueel ook om te huren.

Bij aanschaf van de duurzame installatie verzorgt de installateur in opdracht van de energie exploitatiemaatschappij de plaatsing van een warmtepomp in combinatie met PV-panelen in elke woning. De duurzame installatie en exploitatie wordt geregeld door de exploitatiemaatschappij en dat maakt onderdeel uit van het koopcontract van de woning.
Gedurende een periode van 5 jaar wordt het onderhoud, beheer en service van de installatie volledig uit handen genomen door istaDES. De kosten voor deze instandhouding zijn inbegrepen bij de aanschafprijs. Na deze 5 jaar bent u vrij om het onderhoud voort te zetten bij istaDES dan wel het onderhoud door derden uit te laten voeren.

Bij het huren van de duurzame installatie verzorgt ook hier de installateur in opdracht van de energie exploitatiemaatschappij de plaatsing van een warmtepomp in combinatie met PV-panelen in elke woning. De duurzame installatie en exploitatie wordt geregeld door de exploitatiemaatschappij en dat maakt onderdeel uit van het koopcontract van de woning.
Gedurende een periode van 25 jaar wordt het onderhoud, beheer en service van de installatie volledig uit handen genomen door istaDES. Hierdoor heeft iedere bewoner blijvend de garantie op een optimale werking van de duurzame energiesystemen en comfort.
Vanaf het moment van oplevering betaalt de bewoner een vaste maandelijkse vergoeding voor deze installatie.

Bij normaal gebruik wekt de bewoner met de PV-panelen zelf (het grootse deel) van zijn eigen energie op. Samen met de aanwezige vloerverwarming én koeling, de WTW-ventilatie worden de woningen uiterste comfortabel uitgerust. Dit is de nieuwe standaard van het luxe wonen in Het Oude Raadhuys.

Klaar voor de toekomst, maar zonder omkijken.